Welcome

We are creative.

Follow us

Produse naturale pentru protejarea sistemului imunitar

Produse naturale pentru protejarea sistemului imunitar

Primăvara, în general, este anotimpul care ne expune la o serie de pericole pentru săntatea organismului nostru. Temperatura trece la grade positive. Natura revine la viaţă şi, odată cu ea, virusurile, bacteriile şi alţi agenţi patogeni care declanşează virozele, alergiile, bronşitele, astmul şi alte afecţiuni caracteristice sezonului. Singura armă pe care o are organismul în aceste condiţii este sistemul imunitar. Cu cât imunitatea este mai puternică, cu atât organismal este mai rezistent.

“Fiecare dintre noi are bodyguardul său personal: sistemul imunitar, care lucrează proactiv și protectiv pentru a ne pune la adăpost de tot ceea ce ne ameninţă organismul și viaţa. În schimbul acestei protecţii, trebuie să îl menţinem puternic, ceea ce, în zilele noastre, nu-i treabă ușoară. Poluarea, stresul emoţional și excesiv ce caracterizează viaţa modernă, alimentele supra-procesate și mutaţiile virusurilor – toate acestea reprezintă o provocare pentru sistemul imunitar.

Forever Living Products te ajută să-ţi protejezi imunitatea cu unul dintre cele complexe produse, Forever Immublend cu FOS și lactoferină”. (Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi)

Un articol scris de Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, în numărul din octombrie 2012 al revistei Forever Living enumera şi explica elementele din care se compun tabletele de Immublend.

Immublend, însă, nu este singurul produs al companiei Forever Living care protejează şi reglează la valori optime, sistemul imunitar.

Forever Immublend are câteva componente care acţionează în perfecta sinergie, pentru întărirea sistemului imunitar.

Zincul are rol important în activarea sistemului imunitar, dar și în menţinerea acuităţii vizuale, metabolismul proteinelor, activitatea pancreasului și a organelor sexuale, grăbirea vindecării arsurilor și a rănilor, formarea leucocitelor, favorizarea sintezei acizilor nucleici și a proceselor de regenerare.

Valoarea reală a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decât se consideră în general. Organismul nostru conţine aproximativ 2 până la 3 grame de zinc în oase, dinţi, piele, ficat, mușchi, leucocite etc. Pentru a-și putea asigura cantitatea zilnică optimă din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentară.

Peste 300 de enzime diferite cu funcţii vitale în organism depind de aportul de zinc pentru a funcţiona la parametri înalţi.

Ciuperca Shiitake (Lentinula edodes) conţine vitaminele din complexul B, ergosterolul (provitamina D), mineralele, sărurile organice și aminoacizii esenţiali. Aceasta poate stimula sistemul imunitar, are proprietăţi antibacteriene, reduce agregarea plachetară având și proprietăţi antivirale. Din ciupercă s-a izolat așa-numitul AHCC, un alfa glucan care sporește funcţia imunitară a organismului.

Ciuperca Maitake (Grifola frondosa) conţine polizaharidele 1.3 și 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului. Maitake are un rol dovedit în regularizarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a secreţiei de insulină, a lipidelor (colesterol, trigliceride, fosfolipide). Maitake este, totodată, bogată în minerale precum potasiu, calciu, magneziu, diferite vitamine (B2, D, niacină), fibre, aminoacizi.

Vitamina D este o grupă de vitamine secosteroide liposolubile, cele două forme relevante fiziologice majore fiind vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol). Vitamina D este dusă de fluxul sanguin până la ficat unde se transformă în prohormon de calciu. Circulând prin corp, calcidiolul se poate transforma în calcitriol, o formă biologică activă a vitaminei D. Când este sintetizată de o monocită-macrofagă, calcitriolul acţionează la nivel local ca o citokină, apărând organismul împotriva organismelor microbiene. Când este sintetizată în rinichi, calcitriolul circulă ca și hormon, reglementând printre altele, concentraţia de calciu și fosfat în sânge, promovând mineralizarea sănătoasă, creșterea și remodelarea osoasă și prevenind tetania hipocalcemică.

Insuficienţa de vitamina D poate duce la oase subţiri, fragile sau deformate, în timp ce suficienţa previne rahitismul la copii, osteomalacia la adulţi și, împreună cu calciul, ajută la protejarea oamenilor în vârstă care au osteoporoză. Vitamina D modulează de asemenea funcţiile neuromusculare, reduce inflamaţiile și influenţează acţiunea mai multor gene care reglementează proliferarea, diferenţierea și apoptoza celulelor.

Vitamina C este un nutrient esenţial vieţii, implicat în producţia de glucocorticosteroizi și de anumiţi neurotransmiţători (substanţe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacţii imunologice, care facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv. Este absolut necesară suplimentarea cu vitamina C în cazul persoanelor care urmează tratament cu aspirină, al fumătorilor şi al consumatorilor de alcool în exces.