Welcome

We are creative.

Follow us

A fost o decizie înțeleaptă? Puteţi aprecia singuri

A fost o decizie înțeleaptă? Puteţi aprecia singuri

Autorul articolului: Mircea Olariu, Soaring Manageri

Fiecare dintre noi pleacă în viață cu dorința de a avea succes. La începutul anilor ’70, când eu îmi alegeam drumul în viață, planul ideal părea să fie absolvirea unor studii universitare, un loc de muncă pe măsură, urmat de o pensie liniștită. Așa că am ales să studiez chimia, am devenit cercetător, apoi cercetător principal și totul părea să decurgă conform planului. Nimic din toate astea însă nu a mai fost la fel după ’90 și, treptat, am știut că trebuie să schimb ceva, pentru că era amenințată siguranța familiei mele.

În octombrie 1998, cînd am cunoscut compania Forever Living Products, aveam 47 de ani și două probleme majore. Prima era una de sănătate determinată de mediul extrem de toxic și periculos în care îmi desfășuram activitatea. Cea de-a doua era binecunoscuta ”boală a buzunarului gol” deoarece cercetarea devenise în doar 8 ani de zile de regim nou, cenușăreasa economiei românești.

Prima problemă am rezolvat-o incredibil de rapid, în mai puţin de două luni de zile, cu ajutorul produselor extraordinare ale companiei. Căpătând încredere în ele, nu mi-a fost greu ca, în timpul liber, să le promovez și să încep parteneriate cu tot mai mulți oameni care au câştigat, la rândul lor, încredere în produse.

Au fost suficiente opt luni de zile, doar opt luni, pentru ca, în timpul liber, din „afacerea” mea network marketing să câștig o sumă egală cu salariul pe care-l primeam ca cercetător principal, după 17 ani de școală și 24 de ani de muncă!

Asta mi-a oferit o invitație irezistibilă pentru cei care doreau un venit suplimentar și, în cei peste 20 de ani care au trecut, mulți parteneri cu care am lucrat au reușit să-și deseneze o nouă viață, imposibil de construit prin ceea ce făceau înainte. După numai un an și jumătate de la începutul colaborării cu Forever Living am decis să mă ocup full-time de asta și, cu inima cât un  purice, m-am dus să-mi depun demisia de la locul meu de muncă. A fost o decizie înțeleaptă? Puteți aprecia singuri asta dacă priviți cum arăta fostul meu loc de muncă în ianuarie 2006 când am făcut această poză. Cum ar fi arătat viața noastră la bătrînețe dacă aș fi ales invers?

Pot spune acum după aproape 20 de ani, pe cont propriu, că viața noastră, a familiei noastre are o calitate la care nici măcar nu puteam visa înainte de ’89. Ne bucurăm de tot timpul pe care ni-l dorim și de resursele pentru a ne permite ceea ce ne dorim.

Am vizitat zeci de țări de pe glob în condiții de confort maxim, ne bucurăm de prietenia unor oameni deosebiți și, ca și cum nu ar fi fost deja prea mult, am fost răsplătiți pentru munca noastră de mai multe ori cu așa-numitul program stimulativ de merit Forever2Drive.

Asta a însemnat că, la aproape 50 de ani, ne-am putut bucura de prima mașină din viața noastră! Și nu a fost singura.

A trebuit, așadar, să mai câștig o bătălie, aceea de a-mi lua carnetul de șofer la 50+ ani. Și l-am luat din prima pentru că-mi doream să mă bucur de libertatea de deplasare care-mi fusese refuzată până atunci.

Am avut posibilitatea să influențăm pozitiv viața multora. De altfel, acest lucru este cel care mă motivează să continuu. Este vorba, în primul rând, de felul în care putem influența în bine viața unor oameni care își doresc o cale și o călăuzire pentru a reuși.

Nu am uitat de unde am plecat și știu că ceea ce noi am reușit este posibil pentru oricine care nu se teme de muncă și vrea ca aceasta să fie prețuită și răsplătită corect. În opinia mea, o persoană onestă, dispusă să învețe și să acționeze, cu spirit de echipă și dorință antreprenorială are tot ce trebuie pentru a deveni o poveste de succes.

Forever Living poate schimba vieți și o face pentru toți cei care sunt de acord că merită și ei asta. A schimbat-o pe a noastră și pe cea a multor altora, tineri sau mai puțin tineri, indiferent de studii, de zona geografică sau de sex.

Sunt un om obișnuit. Îmi place să învăț de la fiecare și, totodată, să împărtășesc ceea ce eu am învățat și am experimentat de-a lungul vieții. Sunt bunic, sunt tătic, sunt soț și, împreună, suntem FOREVER!

Mircea şi Dana Olariu, Soaring Manageri